Minden ami ünnep és ajándék! Az ajándék, mint szimbólum, az ajándékozó szívből jövő szeretetét közvetíti a megajándékozott felé!

Ajándé.com

Ajándé.com

JÓ ÉG! A GYERKŐCNEK MINDJÁRT SZÜLINAPJA VAN!

Szülinapi party OTTHON! - A délután fényét emelő zsúrjátékok!

2017. április 24. - KreatÉva

 

Halihó, Sziasztok!

 
             Szeretettel üdvözlök mindenkit!

                                                                                                   

Ígéretemhez méltóan folytatom az otthoni szülinapi zsúr rendezésével kapcsolatos teendők boncolgatását, úgymint a program menete hogyan alakuljon, felsorolok néhány ötletes zsúrjátékot, melyek fokozzák a buli hangulatát valamint szót ejtenék az enni és innivalókról is!

Na lássuk! Mit-mikor és minek mikor jön el az ideje?

Nagyon fontos dolog, hogy ha azt szeretnénk, hogy a gyerekzsúr ne csak a gyerekek, de a  gyerekzsúrt szervező szülők számára is kellemes nap legyen  és mindenki számára emlékezetes is,  akkor a partynak legyen egy előre eltervezett menete! Itt a spontainitás  káoszhoz vezethet! Ugyanis ideig-óráig eljátszanak magukban is a gyerekek, de mikor eljön az unatkozom szó mantrázsa, kezdődik a veszekedés a játékokon és hogy ki-kivel játsszon. Ezt elkerülendő van szükség az előre tervezésre!

Fontos az is,  hogy előre készüljünk fel arra is, ami ugye még álmunkban sem jöjjön elő,  de ha valakit esetleg baleset ér, ne essünk pánikba, ekkor is tudjunk a helyzet magaslatán maradni!  Legyen elkészítve elsősegélydoboz kisebb sérülések ellátására, a szülők telefonszáma és a mentők elérhetősége is legyen kéznél! Az is fontos szerintem, hogy legyenek még felnőtt segítőink, akikre számíthatunk, legalább egy! Amíg egyikőnk esetleg a gyerekek étkeztetésével van elfoglalva, a  másik a többiekkel játszik stb.

Ha szívesen látjuk a zsúron a gyerkőcök szüleit is, remek lehetőséget ad arra, hogy ha szükséges bevonjuk őket is a buli lebonyolításába! Ekkor természetesen gondoskodnunk kell az ők megvendégeléséről is! Ha viszont nem szeretnénk, hogy a szülők maradjanak, kedvesen közölni kell velük a party végének időpontját, amikor is visszajöhetnek a gyermekükért.

Az asztalt nem fontos előre megteríteni, főleg , ha asztali játékokkal is készültünk, majd a játékok után, ezt közösen játékos formában a gyerekekkel együtt is megtehetjük!

Ha lehetőségünk van rá és az időjárás is kegyes, rendezhetjük a partyt a kertben is. Akkor viszont ott kell rendet rakni és átvizsgálni a terepet, nehogy olyan eszközökre, dolgokra akadjanak a gyerkőcök, ami nem az ő kezecskéjükbe való!

A játékok szervezésekor figyelnünk kell  arra, hogy úgy válogassuk őket össze, hogy legyenek köztük ügyességi játékok, kismozgásos játékok és esetleg szellemi vetélkedő feladatok is. Váltogathatják egymást a hangos és halk játékok. Fontos, hogy ne tervezzünk egymás után több hangos, vagy nagymozgásos játékot, mert a gyerekek hajlamosak túlpörögni!

Azt is figyelembe kell vennünk a játékok tervezésénél, hogy a gyerekek inkább csak 3 éves kor után játszanak szívesebben egymással, ill. csoportban, a kisebbek  inkább csak egymás mellet játszanak!

Arra is fel kell készülni, hogy mindig van 1-2 gyerek, aki kicsit visszahúzódóbb s nehezen „melegszik” bele a közös játékokba. Nekik esetleg készítsünk ki színezőt, vagy gyöngyfűzőt, egy erre alkalmas helyre, ill. asztalra, aztán majd ha látja  a többieket fesztelenül játszani, majd ő is csatlakozni fog!

Ha nincsen sok időnk a zsúr előkészületeire, olyan játékokat válasszunk, melyekhez nem kell sok kellék, ill. előkészület. 

Soha ne erőltessük a kiválasztott és elindított játékot, ha látjuk, hogy a gyerekek nagy részének nem jön be!

Sok játékkal készüljünk, hogy legyen miből válogatnunk, de ne szomorkodjunk, ha nem jut idő mindegyikre!

Na!  Most már kellőképpen kiokosodtunk a játékok elméleti lebonyolításából, jöhetnek a játék ötletek!

ÓVODÁSOKNAK AJÁNLOTT JÁTÉKOK!

                                                              

 

 CSIPOGÓ MADÁRKA

Egy kendőre van szükségünk hozzá mindössze.

Játék: A gyerekek a szobában sétálgatnak, egynek közülük be van kötve a szeme  Az ő jelzésére, a szoborrá változott gyerekek közül megpróbál egyet megérinteni, s a MADÁRKÁM CSIPOGJÁL! - felszólításra a megfogott játékos elváltoztatott hangon, CSIPOGNI KEZD. Ha kitalálja ki a megérintett, akkor szerepet cserélnek.

 ÚJSÁGPAPÍRTÁNC

                                                               

                                                                 

 

Újságpapírra és zenére van szükségünk hozzá.

A játékosok párokba állnak. A játékvezető annyi újságpapírlapot tesz a földre, ahány pár van, majd bekapcsolja a zenét .Elkezdenek  zenére táncolni az újságok között. Közben a játékvezető egy újságot felvesz a földről. Ha leáll a zene, igyekezniük kell gyorsan ráállni egy papírra. De egy párnak nem jut. Ők kiesnek a játékból. Mindig egyel kevesebb újság van a földön, mint ahány pár táncol. A kiesett páros irányíthatja a zenét. A végén az a pár nyer, aki az utolsó papírt elfoglalja.
(Ez egyébként a  székfoglalós játék táncos változata.)

 

                                                              

 

 TŰZ, VÍZ, REPÜLŐ

Ahány gyermek játszik, annyi székre van szükségünk a játékhoz.

Tágas körben  mindenki egy széken foglal helyet. Megbeszéljük mi a három vezényszóra a feladat.

Tűz: leguggolunk a saját székünk elé.

Víz: leülünk a székünkre felhúzott lábakkal.

Repülő: lehasalunk a székünk alá.

A játékvezető bekiabál egy-egy parancsszót, s nekünk a megbeszéltek szerint kell engedelmeskednünk.
Aki téveszt, az vezeti tovább a játékot, vagy kiesik, vagy zálogot ad.
Amikor a három parancsszóra begyakoroltuk a mozgásokat, lehet bővíteni a vezényszavakat.

Bickli: mozdulatlanul vigyázzba állunk.

Medve: elbújunk a székünk mögé.

 Lehet szaladgálós  feladatokat is adni, ha kertben játszunk.Pl.: kerítéshez futunk, felmászunk valahová, lehasalunk, leguggolunk, odafutunk egy fához, ugrándozunk…

 LABDÁS ISMERKEDŐ JÁTÉK

Egy labdára van hozzá szükségünk.

 A gyerekek körben ülnek vagy állnak, egymásnak dobálják, vagy gurítják a labdát. Aki kapja a labdát, megmondja a saját nevét, majd azután annak a nevét akinek dobja.
Óvodásoknak legjobb csak keresztnévvel, vagy becenévvel játszani, de iskolások teljes nevet is mondhatnak.
A nevek begyakorlása után, lehet állatneveket vagy gyümölcsök neveit is „hozzáragasztani” a keresztnevekhez. Az új bemutatkozás után (egér Eszter, sün Sára), folytathatjuk a játékot.

Játszhatjuk a játékot egymásnak háttal körben állva, terpeszállásban, s a lábak közt dobálva a labdát. Így is megy?

 SEPRŰ TÁNCOLTATÓ

Seprűre és értelemszerűen zenére van szükség ehhez a játékhoz. Körben állnak s zenére táncolnak a gyerekek. A seprű körben jár kézről kézre, úgy, hogy mindig táncol vele egy kicsit a soron lévő játékos. Tehát a seprű is táncol mindig egy kicsit valakivel, mielőtt továbbadják. Amikor a játékvezető leállítja a zenét, a seprűvel táncoló gyermek kiesik.
(Ő kapcsolhatja ki következő menetben a zenét.)

 Ha sok gyerek van párokban is lehet táncolni, s úgy adogatni a seprűt.

 ÁLLATOS MUTOGATÓS JÁTÉK

A játékvezető súg minden játékosnak egy állatfajtát, amit el kell mutogatnia, lehetőleg hangadás nélkül. A gyerekeknek ki kell találni, hogy ki milyen állat bőrébe bújt. A legbátrabb kezdheti a mutogatást, s ha megvan a megfejtés, kiválasztja a jelentkezők közül, a következő szereplőt.

A játékvezető FELADATA, hogy előre találjon ki olyan állatokat, amit valamilyen jellemzője miatt nem nehéz elmutogatni. A félénkebb gyerekeknek adjuk a könnyebb feladatokat!

 LÁNCJÁTÉK

A játékvezető elvégez egy egyszerű mozdulatot. Pl. a homlokára csap. A mellette lévő gyermek elismétli a látott mozdulatot, s hozzátesz egy új mozdulatot. Pl.: homlokára csap, majd megérinti az orrát. A soron következő játékos SZINTÉN  elismétli a két látott mozdulatot egymás után, s ő is hozzátesz valami újat. Minden soron következő játékosnak végig kell csinálni, az összes mozdulatot, a látott sorrendben.. Pl.: homlokcsapás, orrérintés, nyelvnyújtás, fülhúzás, hajborzolás…

Sokat lehet nevetni a játék közben mert,  nagyon ötletesek, viccesek a gyerekek.

 VÁR DÖNTÖGETŐSDI

Műanyag poharakra vagy kis papír dobozokra, melyekből várat építünk és egy kis labdára van szükség a játékhoz.

A gyerekeknek előre megjelölt távolságból kell célba gurítással, vagy célba dobással ledönteni a várat. Kinek hányszor kell próbálkozni, míg ledől a vár?

 KAPD EL A CUKORSZÖRNYET

Egy rossz póló és becsomagolt kemény cukorkák szükségesek a játékhoz, melyeket felvarrunk vagy felragasztunk a pólóra. Aki a pólót viseli az a szörny.

A cukorszörny elkezd menekülni, a gyerekek pedig üldözik. Próbálják elkapni, s minél több cukorkát leszakítani róla.
Mindenki magának gyűjtögeti a cukrokat a zsebébe, vagy egy saját tálba, amit még a játék megkezdése előtt osztunk ki.
Játszhatjuk úgy is a játékot, hogy közös tálkába gyűjtik a gyerekek a cukorkát, s a végén igazságosan elosztják. Lesz bőven finomság az edénykékben, hiszen a cukorszörny szereti a gyerekeket, s nem fut gyorsan. :-)
A játék megkezdése előtt meg kell beszélni a gyerekekkel, hogy csak a cukrot szabad húzni, tépni, a pólót tilos, mert az fáj a szörnynek.

 LÉPJ A BOHÓC ORRÁRA

Egy nagy lapra rajzolt bohóc fejre van szükség ebben a játékban, melynek nagy krumpliorrot rajzolunk. Kitesszük a földre, a papírt a szoba egyik végébe. Kijelöljük az indulópontot.

A játékosok feladata, becsukott szemmel eljutni az indulópontról a fejhez, s ott a bohóc orrára lépni. Ha ez sikerül, akár aúúúú felkiáltással jelezhetjük a játékosnak! Egyébként, ha nem sikerül ez , a játékvezető bejelöli a papíron, kinek hova sikerült irányítani a lépteit.

 Befejezőjátéknak,  levezetésképpen ajánlom a nyugis VAKON GYÚRMÁZÓS JÁTÉKot!

Asztalra, kendőkre a szemek bekötéséhez és gyurmára van szükség.

 Meghatározott alakokat, tárgyakat kell gyurmából megformálni vakon. Minden alkotás után meg lehet nézni a művet. Kinek mi sikerült? Mire hasonlít?

 

ISKOLÁSOKNAK AJÁNLOTT JÁTÉKOK!

                                               

 FÜLEDDEL KERESD A PÁRJÁT

Szükség van a játékhoz egyforma méretű dobozkákra, pl. kindertojás belseje, valamint töltőanyagként lencsére, babra, kavicsra, mákra, rizsre stb.

A játékosok feladata két-két egyformán zörgő dobozt találni, de találgathatnak is, hogy mivel vannak megtöltve a dobozok.
Hogy könnyebb legyen ellenőrizni a jó megoldást, meg is jelölhetjük egy-egy színes pöttyel a párokat, de akkor a játékosnak be kell kötni a szemét, miközben válogat!

 MOSOGATÓRONGY

A gyerekek egy kört formázva leülnek  a földre és kijelöljük az első kérdezőt. A kérdező sorban feltesz egy-egy kérdést a játékosoknak, akiknek válaszolniuk kell. Azt kell válaszolniuk, hogy mosogatórongy. Természetesen a megfelelő toldalékokkal ellátva. Úgy kell válaszolniuk, hogy nem nevethetik el magukat. Aki elneveti magát, ő helyet cserél a kérdezővel.

Kisebbeknek esetleg előre megírt kérdésekkel is készülhetünk. PL.:

• Mit ettél tegnap ebédre? – Mosogatórongyot.
• Hogy hívják a szomszédod? – Mosogatórongy.
• Mi van a füledben? – Mosogatórongy.
• Milyen ízű a tortád? – Mosogatórongy.
• Mit szeretnél kapni a szülinapodra? – Mosogatórongyot.
• Mivel mosol esténként fogat? – Mosogatóronggyal.

 CSOKI A LISZTHEGY CSÚCSÁN

Szükségünk van a játékhoz egy tálcára, egy tál lisztre, csokira, kanalakra, poharakra. Tegyünk egy tálcára egy púpozott tál lisztet, és a tetejére egy kocka csokit. Üljünk a tányér köré és adjunk mindenki kezébe egy kiskanalat, és egy poharat. Ezután  mindenki óvatosan vegyen egy kanálnyit a liszthegyből, és tegye a poharába. Akinél a csokikocka leesik a hegyről, annak hátra tett kézzel meg kell ennie a csokit.

 (Vicces fényképeket is készíthetünk a lisztes képű gyerekekről.)
A konyhaasztalon érdemes játszani ezt a játékot, mert előfordulhat, hogy a liszt kissé kiszóródik.

TÉSZTANYÁRS

                                                                

 

Szükséges hozzá egy asztal, nyers spagetti és penne tészta.

Mindenki kap 1 db spagettit és 4 db penne tésztát! A játékosok a  szájukba veszik a spagettit és arra kell felfűzni a penne tésztákat. Természetesen kézzel nem szabad hozzányúlni egyik tésztához sem.
Ki tudja megcsinálni? Ki a gyorsabb?

Egy tovább gondolása a játéknak: a spagettivel egyenként átvinni a tésztákat az egyik asztalról a másikra.

 AJÁNDÉKRABLÓ

Szükségesek: dobókocka, stopper; több apró, becsomagolt ajándék. Pl. radír, hajcsat, csoki, nyalóka, kislabda, matricák… A csomagoláson keresztül ne legyen látható, hogy mit rejt a papír!

A játékosok körben ülnek a földön, vagy egy asztalnál. Középre helyezzük a kosarat az ajándékokkal.

Feladat: a dobókockával minden játékos dob egyet, s aki hatost dobott, az elvehet egy ajándékot a kosárból. A gyerekek mindaddig dobnak a kockával, amíg az összes ajándék el nem fogy a kosárból. Ekkor a játékvezető beállít egy stoppert vagy csörgőórát kb. 5 percre, s a játék addig folytatódik, amíg nem csörög az óra. (A gyerekeknek ne mondjuk el, hogy mennyi idejük van „rabolgatni”!) Ezután, a játékosok sorban egymás után újra dobnak a kockával, de innentől fogva, aki hatost dob, az egy másik játékostól „rabolhat el” magának egy ajándékot. Amikor az óra megcsörren, a játék véget ér, és mindenki megtarthatja azokat az ajándékokat, amiket addig sikerült megszereznie. Figyeljünk arra, hogy a végén mindenkinek jusson ajándék! Készüljünk vigaszdíjjal!

 SZUPERPINCÉR

A játékhoz kellenek: tálca, műanyag- vagy papírpohár vízzel, kötény, kötél, doboz, szék…

Fel kell építeni egy akadálypályát  (kikerülni, átbújni, átlépni a kirakott tárgyak felett, mellett, alatt…)

Aztán miután a játékvezető végigment a pályán, s megmutatta, hogy hol kell átbújni, min kell átlépni, mire kell felmászni… stb. kipróbáljuk magunkat, milyen ügyes pincérek lennénk. Ki tud gyorsabban végigmenni az akadálypályán, úgy hogy a kezében tart egy tálcát, s rajta egy pohár vizet? Vagy műanyag ételeket? Vagy a tortát? 
Versenyezhetünk az idővel is, vagy éppen egymással is!

 HÁROMLÁBAS FUTÁS

Szükséges a játékhoz egy kötél. Ki kell jelölni a rajtot és a célt, valamint össze kell kötni a párok bokáját /egyik gyereknek a jobb, másiknak a bal bokájához kötjük./

A feladatuk, összekötött lábakkal futva vagy ugrálva a rajtból a célba eljutni
Amikor kijelöljük a pályát, tegyünk egy próbát, hogy ne legyen hosszú a táv, mert igen fárasztó ám így haladni! Melyik háromlábú páros teljesíti előbb a távot?

 CÉLBAZOKNI

Szükség van a játékhoz zoknikra és vödörre. Előkészületként  előveszünk néhány „összegurgulázott” zoknit, kikészítünk egy vödröt és kijelöljük a dobóvonalat!

Feladat: találjunk bele a zoknikkal a dobozba.
Ki hányat tud beledobni a 10 darab zokniból a dobozba?

 KEKSZZSONGLŐRÖK

 Szükségünk van ehhez a feladathoz kekszekre. A gyerekek körbe ülnek a szőnyegen, minden játékos kap egy kekszet, melyet a homloka közepére kell tennie!

Feladat: a kekszet a homlokunk, arcunk, orrunk, szájunk mozgatásával juttassuk be a szánkba. Ha a keksz leesik, a homlokunkról indítsuk újra.

Ki tudja megcsinálni? Ki a gyorsabb?
Természetesen vicces fényképeket készíthetünk!

 LIMBÓÓÓÓÓ!!!

                                                 

Szükséges zene /ajánlott a Limbó Hintó/ és egy kötél vagy seprűnyél a játékhoz! Két gyerkőc vagy szülő fogja a kötél 2 végét kb. mellmagasságban tartják és kezdődhet a buli!

Feladat: a zene elindítása után, a játékosoknak a kötél alatt kell hátrahajolva vagy hátradőlve átbújniuk, egymás után. Amikor mindenki megpróbálta, lehet egyre lejjebb ereszteni a kötelet, hogy nehezítsük a táncosok dolgát.
Aki nem szeretne, nem kell bújnia. A játék közben persze végig szól a zene, s megy a tánc.

Innentől kezdve pedig jöhetnek a kedvenc zenék és folytatódhat a buli, mint kis disco! Szerintem nagyon fogják élvezni a partyt a gyerkőcök!

A jutalmazásról néhány szó!

Adhatunk a gyerekeknek egy-egy közös játék után, valami kis apró díjat vagy ajándékot.

Ha a játékok között versenyszerű feladatok is vannak, akkor a buli vége felé hirdessünk eredményt!

Helyezetteket csak iskolás kortól hirdessünk, mert a kicsik ezt nem jól viselik! A gyerekek a helyezések sorrendjében válasszanak ajándékot! Az  utolsók is kapjanak vigaszdíjat, így nem lesz senki elégedetlen!

Jutalom lehet pl.:

-  az ünnepelt által készített arany- ezüst-, és bronzérem kiosztása.

- a győztes választhat először a kirakott ajándékok közül.(ceruzakészlet, vízipisztoly, könyv, kisautó, luficsomag, csoki, színező, hajcsat, egy ív matrica, meglepetéstojás, plüssállat…)

-  a győztes választhat először a tombolacsomagok közül.

 Lehet a játékosoknak a zsúr folyamán egy „menetlevele”, amibe pecséteket gyűjtenek!

A jutalom- vagy ajándékosztásnál minden gyermeket ill. csapatot külön tapsoljatok meg, s dicsérjétek meg! /türelméért, jószívűségéért, figyelmességéért…/

Nem a versengés a fontos, hanem hogy jól érezzék magukat a gyerekek!

Tombolázás!

Mindig örülnek a kis vendégek, ha valamit hazavihetnek a zsúrból. Ezeket az ajándékokat mindig a zsúr vége felé osszuk ki, nehogy elveszítsék, ill. elfelejtsék, hova tették le.

Egy sapkában beletesszük azokat a papírcetliket, melyekre ráírtuk a nyereményt! Amikor eljön a tombolaidő, elővesszük a sapkát, s minden gyermek húz egy cetlit, majd a szülinapos kiosztja a megfelelő ajándékot. Arra mindig figyeljünk, hogy kb. azonos értékű csomagocskákat készítsünk! Természetesen a gyerekek cserélgethetnek is a bontogatás után.                                                                                                  

Készíthetünk óriás szaloncukor-tombolát is a gyerekeknek úgy, hogy vécépapír gurigát megtöltjük kis meglepetésekkel, majd csomagold be színes papírba vagy csomagolópapírba, úgy hogy cukorka formájú legyen. A két végét kössük meg szalaggal.

Készüljünk vigaszdíjjal is, ha esetleg valakinek nem jutna tombola!

 

 Itt a meglepetéseket tartalmazó  cetlikék a lufiba

vannak zárva. Miután kipukkasztották a lufit, a cetlik leesnek a földre és onnan kell egyet megkaparintaniuk a gyerekeknek. Utána jöhet a nyeremények kiosztása!

 

Az ajándékról!

                                                                        

 

Átadhatják a kis vendégek az ajándékaikat az ünnepeltnek, amikor megérkeznek és jó móka a  közös bontogatás is, amíg a többiek is befutnak! 

Nagyon jó ötlet szerintem, ha egy játék keretében kapja meg az ünnepelt az ajándékát! Az ünnepelt leül a földre vagy egy székre, s két gyerek függőlegesen egy lepedőt tart elé, -így eltakarva őt, a csücsülő pajtásoktól. Az ajándékozók sorban egymás után, a csomagjukkal a kezükben a „függönyhöz” lopóznak, s elváltoztatott hangon boldog szülinapot kívánnak. Az ünnepeltnek ki kell találni a hangja alapján, (mert persze a lepedőtől nem látja a kis barátját) hogy ki az ajándékozó. Ha sikerül, megkapja a meglepetést. S rögtön ki is bonthatja, de azt már persze úgy, hogy mindenki lássa, hiszen a gyerekek nagyon kíváncsiak ilyenkor (is). Ha nem ismeri fel a hang gazdáját, újabb próbálkozás vicces hangon, ha megint nem megy, akkor a rendes beszédhangján köszöntse az ajándékozó az ünnepeltet.

Szórakoztató vendégek a zsúron!

Hívhatunk a zsúrra külsős szórakoztatót is, mint pl.arcfestő, bohóc, bűvész, csillámtetováló, lufihajtogató, óriásbuborék, bábjáték… ,Legideálisabb, ha az elhívott előadó a zsúr kezdete után kb. 1 órával érkezik, mert ekkorra a gyerekek már kellőképpen bemelegednek, feloldódnak, de még nem fáradtak el!

    Az arcfestést mindenki imádni fogja!

 

A buli fénypontja a gyertyagyújtás és a tortázás!

                                                                                                          

Ha mi készítjük házilag a tortát, akkor azt már előző nap is elkészíthetjük.A neten rengeteg finomabbnál – finomabb receptet találhatunk.  Ugye ízlések és pofonok… Piskótából egyébként kis kézügyességgel és kreativitással, bármilyen formát kifaraghatunk!

 

              A pillagós party ideális tortája!

 

               Kiskutya kedvelőknek!                                                                                  

 

                Klasszikus szívtorta


                           

                          Minden kislány álma egy ilyen Barbie torta!

Ha már a játékok nagy részét lejátszottátok, jöhet a tortaevés. Mikor meggyújtjuk a gyertyákat a tortán, énekeljünk együtt a gyerekekkel egy szülinapos dalt, vagy tegyünk be ilyen zenét a szülinapos kedvéért! Nagy valószínûséggel meghitt és jó hangulatot teremtünk ezzel. Legnépszerûbb születésnapi köszöntôk, melyeket érdemes feleleveníteni:

Halász Judit: Boldog születésnapot címû éneke, melynek a refrénjét mindenki tapsolhatja velünk

Jöttem karikán kicsi taligán címû gyermekdal, 

Már megjöttünk ez helyre ….. vagy a Serkenj fel kezdetû népdal.

Alma együttes- ma van a szülinapom…címü dala

 

                                            

 

A torta mellett természetesen még készülünk olyan ételekkel, rágcsálnivalókkal, amit a gyerekek esetleg kézzel is ehetnek, nem nagyon morzsáznak, s nem krémesek!

                                                     

 

Ha 3-4 órás a buli, legyen a játékok közben, a tortán kívül egy „leülős” étkezés. Rendes uzsonna vagy tízórai, esetleg vacsora: szendvics, pizza, fasírtgolyó, mini szendvics felkarikázott kiflikből, palacsinta, virsli…


Az asztalon legyen egy-két tálkában kisperec, almaszeletek, répahasábok, keksz vagy sóspálcika, a mindig éheseknek!

Gondoskodnunk kell az ételek mellett  arról is, hogy a meghívottak többféle italból választhassanak. Pl.: limonádé, gyümölcstea, víz, bubis víz, szörp, gyümölcslé, gyermekbólé. A szénsavas üdítőket kerüljük!

Ötletképpen néhány sós étel képekkel illusztrálva!

           vidám kenyérkék virsli és fasírt mellé!                                                          sajtos pogácsa

                                              

 

                                            Szendvics süni

 

 

Néhány ötlet édességekre is!

                                               Szerintem ellenállhatatlanok!

                  

                                                                      csokis muffin variációk

                                                    

 

                   

           kókuszgolyók                                                                                                               nyomdázható kekszek

                                                 

                                                                     kókuszos szívecskék

 

Aztán még egy fontos dolog! Ha már nagyon szuperül megrendeztük a gyerkőc nagy napját, NE FELEJTSÜNK EL FOTÓZNI, VIDEÓZNI, mert ezek a boldog pillanatok egyszeriek és megismételhetetlenek!!!! Ezek a legszebb emlékek nekünk és a gyerekeknek is.

Hihetetlenül hangzik, de a buli után még nincs vége! A legnagyobb feladat lehet a buli utáni rendrakás és takarítás.  Bár ilyenkor a gyermekünk általában már fáradt és/vagy alszik, azért jó, ha a takarításhoz (is) van egy kis segítség!

Remélem sikerült nektek kedves kezdő és haladó szülők, nagyszülők, könnyen megvalósítható, praktikus ötletekkel szolgálnom, melyek meghozzák a garantált sikert és ennek eredményeként a gyermeketek egy igazán boldog délutánt tölthet el barátai körében! Forrásaim: 

http://szulinapizsur.blog.hu/ és http://www.zsurjatekok.hu/elokeszuletek/jotanacsok 

Minden kedves ünnepeltnek és bátor buliszervező szülőnek önfeledt, boldog perceket kívánok!

Az eddigiekhez is várom hozzászólásaitokat a témában valamint a ti ötleteiteket is esetleg saját party képekkel vagy videóval megspékelve! Hadd tanuljunk egymástól!

Köszönöm, hogy velem tartottatok!   

Az Évi Ajándék Shop a gyerkőcöknek is tartogat meglepetés ajándékokat! Nézzetek be hozzám!

       

Halihó, Sziasztok!

További szép napot mindenkinek!

 

           Gressa Tiborné Évi, KreatÉva

Évi Ajándék Shop :  Ha különleges, egyedi ajándékkal szeretnéd meglepni azt aki számodra kedves és fontos, nézz be az Évi Ajándék Shopba! Biztosan rátalálsz a tutira!

Itt is megtalálsz: Facebook:   https://www.facebook.com/tibornegressa/

                               Instagram:   https://www.instagram.com/EviAjandekSh 

                               Pinterest:     https://hu.pinterest.com/gressa_tiborne/pins/

 

süti beállítások módosítása