Minden ami ünnep és ajándék! Az ajándék, mint szimbólum, az ajándékozó szívből jövő szeretetét közvetíti a megajándékozott felé!

Ajándé.com

Ajándé.com

JÓ ÉG! A GYERKŐCNEK MINDJÁRT SZÜLINAPJA VAN!

Szülinapi party OTTHON! - Meghívók és dekorációs ötletek!

2017. április 01. - KreatÉva

 

Halihó, Sziasztok!

        Szeretettel üdvözlök mindenkit!

Mostani  blogom tartalmának azért választottam a szülinapi party rendezéssel kapcsolatos teendőket, mert szerintem ez állandóan aktuálissá váló esemény a családokban és  nagyon sok először bulit szervező anyukának fejtörést okoz ennek a megszervezése, holott nagyon szeretnénk, hogy a gyerkőcünknek ez egy  felejthetetlen, boldog napja legyen!

Na vágjunk akkor bele!

 

 

 A születésnapot  a legtöbb emberi kultúrában számon tartják, ünnepnek tekintik, . A születésnap megünneplésének módja kultúrától függ. Gyakran az ünnephez vallási rítusok kötődnek. A nyugati kultúrákban általában tortával lepik meg az ünnepeltet és partikat szoktak rendezni.

Ennek megszervezése pedig nem egyszerű dolog! Öt gyerekes anyukaként 1-2 zsúron már túl vagyok,  de bizony  kezdetben jól jött volna valami segítség nekem is!

A szülinapi partit, zsúrt minden gyerek szereti, mivel ilyenkor meghívják a barátait, óvodai társait, akikkel egy felejthetetlen délutánt tölthet együtt. szülőben azonban számtalan kérdés merül fel: Hány gyereket hívjunk meg? Milyen legyen a dekoráció? Mi legyen a program, az enni-, innivaló? stb.

Egyáltalán hány éves kortól rendezzünk bulit a gyereknek?

Már 3 éves szülinapra is rendezhetünk zsúrt, de csak néhány gyereket hívjunk meg (3-6 gyerek).  Ilyenkor célszerű még, hogy a vendégek szülei is maradjanak és a parti ne legyen hosszabb 3 órásnál. Hároméves kor fölött már eljátszanak együtt, de még elsősorban mozognak, rohangálnak . Ha nyár van, biztos siker a vizezés, homokozás, esetleg pancsolás felfújható medencékben. Készüljünk sok egyforma játékkal, mert ez a korosztály még nem tud osztozkodni. Ha úgy gondoljuk, hogy szükségünk lesz egy kis levegővételre a buliban, rendelhetünk külső segítséget is, pl. bűvészt, bohócot, vagy profi arcfestőt, aki egy darabig átveszi a figyelem lekötését!

Az ovis korú gyerkőcök szeretnek sokat mozogni , ezért érdemes úgy kitalálni a partyt, hogy rengeteget tudjanak futkározni, kergetőzni! Szerencsések vagyunk, ha kertes házban lakunk, mert akkor ez könnyen kivitelezhető és a kertben  néhány labda, hinta, falról lelógó vastag kötél, lábbal hajtható járművek elég lehetőséget teremtenek az izgő-mozgó gyerekek számára.  A rohangálás közben elfáradt kicsiket, ha leültetjük egy asztalhoz, már sok mindent megformáznak. Jó szolgálatot tesz a gyurma valamint a kreativitást igénylő feladatok, a legózás, rajzolás, építés hosszú ideig lekötik a gyerekek figyelmét!  Biztos siker még a szembekötősdi, a rajzverseny, az oviban megtanult körjátékok.  Örök sláger a székfoglaló: eggyel kevesebb szék vagy párna kell, mint ahány gyerek van, s amikor elhallgat a zene, mindenki leül valahova. Akinek nem jut hely, kiesik, a következő körben ő kapcsolja ki a zenét. Tíz-tizenkét gyereknél többet azonban nem érdemes hívni.

Egészen más a helyzet már kisiskolás korban. Az ilyen korú gyerekek már maguk szeretik eldönteni kit hívjanak meg a bulira ,milyen legyen a party meghívó, mi legyen a program és mi legyen a kaja! Ezt érdemes is megbeszélni velük annak érdekében, hogy felejthetetlen emlékké váljon a nagy nap!

Akkor kezdjük a meghívókkal!

Amikor megbeszéltük mégis hány kis csemetére számíthatunk, elkezdődhet  a meghívók elkészítése. A  meghívókat vásárolhatjuk boltban vagy esetleg vannak olyan oldalak, ahonnan ingyenesen letölthetőek!  pl. innen :

http://otthonababa.blogspot.hu/2014/02/nyomtathato-szulinapi-party_21.html

Íme néhány meghívó ötlet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen azonban sokkal kedvesebb  a kiadásunk és személyesebb is szerintem, ha mi magunk a gyerkőccel együtt készítjük el a meghívókat!
Színes, vagy akár fehér A5-ös lapot félbe hajtunk, s már kezdődhet is a móka,  a gyermek  kidíszíti a meghívó elejét! Rajzolhat rá, festhet, nyomdázhat, matricázhat. Az egyáltalán nem baj, ha nem egyformák a meghívók. Ezután már írhatjuk is bele a szöveget. Ha a gyermek már iskolás, s kedve van beleírni a meghívóba, akkor csak ki kell  készíteni neki a másolandó szöveget!

A meghívóra írjuk fel a pontos címet, telefonszámot, amelyre a visszajelzést kérjük, a buli időpontját és azt, hogy milyen öltözéket várunk: kerti játékhoz, pancsoláshoz nem jó az ünneplő. S hogy a meghívás csak a gyereknek vagy a szülőnek is szól. A meghívóban szerepeljen az, hogy mettől meddig fog várhatóan tartani a mulatság. Ez számunkra is óriási segítség (hiszen látjuk, hol a fény az alagút végén), másrészt a szülők kb. azonos időben érkeznek a gyerekért,  azaz nem kell szórakoztatnunk és elbúcsúznunk egyszerre. A meghívókat legalább a buli előtt két héttel juttassuk el a címzettekhez.

Ha túl vagyunk a meghívókon, el kell gondolkodnunk a dekoráción! Fontos dolog ez is, mert a bulit nagyon hangulatossá tehetjük vele! Fontos az ünnepeltnek is, mert ez már mutatja azt, hogy ez nem egy átlagos nap, hanem csak róla szól!

A legegyszerűbb és nagyon hangulatos is a lufi dekoráció. Színes lufikkal díszítsük fel a lakást vagy éppen a kertet, ha van napernyő azon is jól mutat!  Ha időnk és energiánk engedi, dekoráljuk a bejáratot, kaput is lufikkal, üdvözlő feliratokkal. Ha lehetőségünk van rá, használjunk gyerekünk kedvenc színeit, rajzfilmfiguráit, filmes hőseit ábrázoló dekorációt. A dekoráció megadja a buli alaphangulatát, tehát nagyon kreatívak vagyunk , rendezhetünk akár kalózos, dinós, hercegnős vagy bármilyen más témájú zsúrt is.

Készíthetünk papírgirlandokat is színes krepp papírból. Az alábbi videó ennek elkészítésében segít!

Színes szélforgókat is dughatunk a földbe, ha a kertben bulizunk. Ezeket a gyerekek a zsúr végén meg  is kaphatják!
Vékony, színes papírcsíkokból összeragasztott láncokkal is kidíszíthetjük az ünnepelt szobáját.
Gyönyörű, szalvétából készült pom-pom dekorációt is használhatunk! Itt megnézheted hogyan készíthetjük házilag! 

            

  Ha már tudjuk, hogy a partyt milyen téma köré építjük, akkor elkezdhetünk a dekoráció részleteivel foglalkozni. Ha pl. a lányunk nagyon szereti a pillangókat, rendezhetünk neki pillangó partyt!

 

 Ha pedig a bohócért rajong készíthetünk bohócfej papírtányérokat!  Ez a dekoráció akár a vendég gyerekekkel együtt is elkészíthető, jól lefoglalja őket és a buli végén haza is vihetik!

 

 Készíthetünk szívószál díszt is, ami lehet egyben pohár jelölő is. Ez lehet szép, és lehet vicces is. Ahogy szeretnénk. Néhány ötlet erre is!

                                                               

 

 

                  

 Ezeken kívül célszerű papír tányérokat és poharakat használni, melyek nemcsak praktikusak, de mivel különféle mesefigurás kivitelben kaphatóak, gyermekünk igényének mefelelően ,nagyon örülnek neki csemetéink! Aztán készíthetünk még party pálcikákat  úgy, hogy  fogpiszkálóra ragasztjuk a szívószál dísznél használt figurát! Ezeket a muffinokba és a szendvicsfalatkákba egyaránt tűzhetjük! Garantáltan jól fog mutatni!

       

Színes party kalapokkal még fokozhatjuk a hangulatot!

 

A színes kartonból kivágott alap formát tűzőgéppel a legcélszerűbb összeállítani, majd a kalap aljára gumiszalagot erősíteni, hogy az biztosan a tulajdonos fején maradjon. A díszítés is egyéni. Lehet pöttyös, csíkos, mintás, vagy egy színű.

Ám ami a legérdekesebb ezekben a kalapokban, az a kalap aljára, belülről rögzített sok- sok szalag, mert ettől olyan lesz a feltett kalap, mintha paróka lógna ki alóla. Ettől különlegessé és viccessé válik ez a darab!

Na és hát következzen a party fénypontja, a LUFI PINATA!

Már a lufival eleve nem nyúlhatunk mellé egy gyerek zsúron, de ha még  megtöltjük apró ajándékokkal, meglepetésekkel, mint egy pinatat, akkor lehet belőle meglepetés csomag a társaság tagjainak.

A gyerekeknek tegyünk a lufiba csokit, apró játékokat, majd a buli tetőpontján engedjük, hogy durrogtassák el a fellógatott dekorációt, hadd élvezzék a csoki zuhatagot!

A lufikat legegyszerűbben úgy tudod feltölteni, ha egy két literes műanyag palack felső részét levágod, és ezt használod tölcsérként. A lufi száját húzd az üveg szájára, és töltsd bele az apróságokat. Akaszd fel a lufikat a plafonra, csillárra, kifeszített szalagokra, damilra. Minél több van belőlük, annál hangulatosabb a buli helyszíne.  

 

 

A mai bejegyzésem itt véget ért! Hamarosan jelentkezem viszont a folytatással és a program menetéről, a szülinapi partykat feldobó zsúrjátékokról és  ötletekről, enni és innivalóról fogok írni!

Az eddigiekhez is várom hozzászólásaitokat a témában valamint a ti ötleteiteket is esetleg saját party képekkel vagy videóval megspékelve! Hadd tanuljunk egymástól!

Köszönöm, hogy velem tartottatok!   

Az Évi Ajándék Shop a gyerkőcöknek is tartogat meglepetés ajándékokat! Nézzetek be hozzám!

 

Halihó, Sziasztok!

További szép napot mindenkinek!

   Gressa Tiborné Évi, KreatÉva

 

Évi Ajándék Shop : Ha különleges, egyedi ajándékkal szeretnéd meglepni azt aki számodra kedves és fontos nézz be az Évi Ajándék Shopba! Biztosan rátalálsz a tutira!

Itt is megtalálsz: Facebook:   https://www.facebook.com/tibornegressa/   

                   Instagram:  Instgram:  https://www.instagram.com/EviAjandekSh 

          Pinterest:    https://hu.pinterest.com/gressa_tiborne/pins/

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása